SAS är det största hoppet för CityJet

SAS är det största hoppet för att CityJet ska komma upp i luften igen efter sin rekonstruktion då SAS avtal med det irländska flygbolaget troligen är det som gör att man kan se en framtid för CityJet enligt CAPA.

SAS underleverantör CityJet befinner sig i en rekonstruktion för att försöka starta upp flygbolaget igen efter coronakrisen. Enligt CAPA är SAS en viktig bricka i framtiden för CityJet och SAS avtal med det irländska flygbolaget antas vara huvudorsaken till att rekonstruktionen beviljas och att man ser en framtid för CityJet.

Den stora betydelsen som SAS nu har för CityJet, enligt CAPA, grundar sig i att CityJets andra två stora kunder, Air France och Brussels Airlines, avslutat sina avtal om flygtrafik med CityJet. Detta lämnar alltså SAS som en av två kunder för CityJets ACMI-verksamhet just nu. Den andra kunden är Aer Lingus där CityJet flyger med två Avro RJ 85 mellan Dublin och London City.

CityJet har en flygplansflotta som består av 28 Bombardier CRJ 900 och fyra Avro RJ 85 och samtliga är nu parkerade på marken på grund av bolagets rekonstruktion. Innan coronakrisen flög CityJet med ett 20-tal CRJ 900 för SAS på linjer från främst Stockholm Arlanda och Köpenhamn men i viss utsträckning även från Oslo.

(Foto: Anna Zvereva)

3 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.