CityJet flyger vidare efter rekonstruktionen

En High Court i Irland har godkänt CityJets räddningsplan vilket innebär att bolaget lämnar sin rekonstruktion samtidigt som bolaget ska slimmas med färre jobb.

Det irländska flygbolaget CityJet som flyger med CRJ 900-flygplan för SAS har framgångsrikt tagit sig igenom sin rekonstruktion då en High Court i Irland godkänt bolagets räddningsplan enligt RTE. I april ansökte CityJet om rekonstruktion på grund av coronapandemin och att bolagets flygplansflotta som en följd av pandemin stod på marken.

CityJet som enbart flyger på uppdrag av andra bolag har enbart kvar SAS som wet-lease kund i nuläget då Aer Lingus, Air France och Brussels Airlines valde att avsluta sina samarbeten med CityJet på grund av coronapandemin. Med bakgrund av detta ska arbetsstyrkan trimmas ner och 140 av 400 anställda kommer att få behålla sina jobb.

Enligt flygbolaget själva så hade man skulder på 500 miljoner euro före rekonstruktionen och en likviditet på 186 miljoner euro. Som det ser ut så har CityJets avtal med SAS varit nyckeln i bolagets rekonstruktion då SAS är CityJets enda uppdragsgivare. Det irländska flygbolaget har under våren försatt sina svenska och finska dotterbolag i konkurs där cirka 100 personer var anställda.

I nuläget flyger CityJet ett med antal CRJ 900 på SAS linjer från främst Köpenhamn Kastrup men även från Oslo.

LÄS MER: SAS är det största hoppet för CityJet

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.