Air Leap och SAS förbereder för interline-samarbete

Air Leap har tillsammans med SAS ingått ett intentionsavtal om interline-samarbete i Sverige, Norge och Finland som förväntas lanseras under första kvartalet 2022. Det innebär att man kan resa med genomgående bagage på bolagens båda linjenät.

Interline-avtalet mellan SAS och Air Leap som ska undertecknas innebär att passagerare kan beställa biljetter med genomgående bagage till slutdestinationen och innebär att SAS kan sälja biljetter på Air Leaps linjenät. Detta är något som Air Leap välkomnar och ser positivt på med en enklare och smidigare resa för resenärerna.

”Vi är glada att kunna ingå detta intentionsavtal med SAS, som är den ledande aktören på den skandinaviska marknaden. Detta är en produkt våra kunder har efterfrågat en längre tid, då vi har många som reser vidare till en annan slutdestination. Med avtalet kommer vi också kunna erbjuda SAS-resenärer möjlighet att flyga till destinationer i Sverige, Norge och Finland där SAS inte flyger i dag”, säger Johan Giæver Marvik, kommersiell chef för Air Leap.

Air Leaps linjenät består idag av flyglinjer från Stockholm Arlanda till Örnsköldsvik och Mariehamn, från Oslo Gardermoen till Röros, Örland samt Stockholm Bromma och från Stockholm Bromma till Halmstad och Visby. Dessutom flyger man mellan Mariehamn och Åbo. De flesta av flygbolagets linjer ansluter alltså till SAS nav på Arlanda och Gardermoen där interline-samarbetet snart kommer till användning.

(Foto: Gustav Karlström)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.