Air Leaps Halmstad-trafik byter till Arlanda

Det finns en överkapacitet på flygningar till Bromma flygplats från Halmstad. Det menar Air Leap som från den 29 november flyttar sin Halmstad-linje till Arlanda flygplats istället.

Halmstad City Airport har i nuläget en flyglinje till Stockholm Bromma som flygs av både BRA och Air Leap med sitt varumärke Air Halland. Air Leap uppger dock att man väljer att stoppa sina flygningar mellan Halmstad och Bromma flygplats för att istället satsa på flygningar till Stockholm Arlanda flygplats. Bytet från Bromma till Arlanda sker den 29 november.

”Vi har gjort ett strategiskt val att flytta trafiken från Bromma till Arlanda, för att det idag finns en stor överkapacitet till Bromma, men också för att det inte finns någon linje till Arlanda. Vi ser att det finns en efterfrågan att från Halmstad via Arlanda ansluta mot andra destinationer, dessutom passar det bättre mot vårt övriga linjenät på Arlanda”, säger Johan Giæver Marvik, kommersiell chef Air Leap.

Halmstad har tidigare haft flyglinjer både till Arlanda och Bromma flygplats men den senaste gången som man hade reguljärtrafik till Arlanda var med Sparrow Aviation år 2016.

”Vi tror mycket på vår nya linje från Halmstad till Arlanda då den historiskt visat på ett stort passagerarunderlag. Vi är också övertygade om att vårt planerade samarbete med SAS kommer att bidraga till att ge våra kunder en heltäckande flygprodukt vad gäller anslutande flyg ut från Arlanda”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

(Foto: Erik Glimvik)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.