Mer trafik från Danmark till Sälen i vinter

Ytterligare ett nytt flygbolag kommer att trafikera Scandinavian Mountains Airport under vintern då det danska flygbolag Alsie Express ska flyga till Sälen från Danmark.

Sedan tidigare är det klart att SAS till vintern får sällskap av en flyglinje till Groningen i Nederländerna på Scandinavian Mountains Airport i Sälen. Nu är det är även klart att ytterligare ett bolag kommer att trafikera flygplatsen utanför Sälen i vinter då danska Alsie Express tillkännagivit at man ska flyga flygplatsen under julen enligt check-in.dk.

Alsie Express kommer att flyga från sin hemmabas i Sönderborg till Sälen som charterflyg. Det kommer att bli avgång till Sälen den 20 december med hemresa till Danmark igen den 27 december vilket ger möjlighet till att fira jul i skidbackarna i Norge och Sverige för sydvästdanskar och invånare i de norra delarna av Tyskland. Flygningarna till och från Scandinavian Mountains kommer att ske i samarbete med Skistar och Norsk Rejsebureau enligt Alsie Express.

Flygningen den 20 december mellan Sönderborg och Sälen kommer att lämna Danmark klockan 09.00 med ankomst till Sälen två timmar senare. Returflygningen den 27 december ska lyfta från Sälen klockan 11.30 med ankomst till Sönderborgs flygplats klockan 13.30. Flygningarna kommer med stor sannolikhet att flygas med en ATR 72-500.

Till vardags flyger Alsie Express linjetrafik mellan Sönderborg och Köpenhamn med två ATR 72-500 i en iögonfallande mattsvart målning. Bolaget har även uppdragstrafik i Tyskland där man flyger på uppdrag av det virtuella flygbolaget Lübeck Air med det svenskbekanta ATR-flygplanet SE-MDB som tidigare flugit hos BRA. Alsie Express systerbolag Air Alsie bedriver verksamhet med business jets.

(Foto: Vasiliy Koba)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.