Alsie Express satsar på Sälen – igen

Under den gångna vintern skulle Alsie Express flyga till Sälen från danska Sønderborg men pandemin satte stopp för det. Det danska flygbolaget tar dock nya tag inför nästa vinter tillsammans med Skistar och Scandinavian Mountains Airport för att få till trafik mellan södra Danmark och Sälen.

Med två avgångar, torsdagar och söndagar, i veckan ska det danska flygbolaget Alsie Express flyga mellan Sønderborg och Scandinavian Mountains Airport under nästa vintersäsong 2021/2022. Trafiken ska pågå mellan den 13 januari och 17 februari med ATR 72-500 och linjen ser Alsie Express som en långsiktig del i sitt utbud.

”Vi glädjer oss åt att kunna erbjuda en direktlinje från Sønderborg Lufthavn till Sälen-Trysil. En stor fördel vi ser är den korta transfertiden från att våra resenärer landar till att de är på plats i skidbacken. Den kortaste transfern tar bara 10 minuter”, säger Dennis Rybasch, VD på Alsie Express.

Upptagningsområdet för Sønderborgs flygplats i södra Danmark är förutom danska resenärer också den nordtyska marknaden som man hoppas kommer att utnyttja den nya linjen till Sälen. Även Nederländerna ligger inom räckhåll för den nya flyglinjen.

”Alsie Express och Sønderborg Lufthavn har ett stort upptagningsområde i både Danmark och de norra delarna av Tyskland och Nederländerna. Där vet vi att vi har många skidintresserade och vi tror verkligen att det här kan bli en populär flyglinje i många år framåt”. Säger Gunnar Lenman, VD på Scandinavian Mountains Airport.

Alsie Express hade planer på att flyga till och från Sälen redan under den gångna vintern, men de flygningarna stoppades på grund av reserestriktionerna. Det danska flygbolaget har en flygplansflotta som består av tre ATR 72-500-flygplan, varav en flyger på uppdrag av det tyska virtuella flygbolaget Lübeck Air. Bolagets huvudsakliga verksamhet är trafik mellan Sønderborg och Köpenhamn och ad-hoc flygningar. De två ATR 72 som bland annat används på flygningarna till Köpenhamn har plats för det något ovanliga antalet passagerare 48 respektive 64 per flygning. Det ATR-flygplan som flyger för Lübeck Air har tidigare flugit hos BRA och har registreringen SE-MDB.

(Foto: Vasiliy Koba)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.