Singapore Airlines kommer inte tillbaka till Stockholm

Singapore Airlines linje Singapore-Moskva-Stockholm blir ännu ett offer för coronapandemin då flygbolaget väljer att inte återuppta trafiken till Stockholm som startades under 2017.

Singapore Airlines ska minska antalet anställda med ungefär 20 procent vilket även får konsekvenser för hur bolagets linjenät kommer att se ut framöver. En av linjerna som kommer att läggas ner på grund av pandemin och det minskad antalet medarbetare är Singapore Airlines linje Singapore-Moskva-Stockholm enligt The Business Times. Dock verkar det som att Singapore Airlines fortsatt kommer att flyga mellan Singapore och Moskva.

Singapore Airlines började att flyga till Stockholm under våren 2017 och för två år sedan rapporterades det att linjen överträffade bolagets förväntningar. När pandemin dock slog till tidigt i år så stoppade man flygningarna i mitten av mars på grund av ryska restriktioner och nu blir det definitivt inte fler Singapore Airlines flyg till Stockholm under en överskådlig framtid. Förutom Stockholmslinjen kommer Singapore Airlines även att sluta flyga till Canberra, Düsseldorf och Wellington på grund av coronapandemin.

På grund av Singapore Airlines nav-och-eker nätverk som bygger på internationell trafik och att transportera passagerare mellan länder och kontinenter har man drabbats hårt av pandemin då det långväga resandet väntas återhämta sig sist medan exempelvis inrikesresandet har återhämtat sig betydligt bättre hittills. I augusti var Singapore Airlines kapacitet drygt 92 procent lägre än augusti 2019 och antalet betalande passagerarkilometer för bolaget var hela 98 procent lägre än samma period förra året.

(Foto: Sören Andersson)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.