Air Leap skjuter upp trafikstarten på Bromma-linjer

Den 10 augusti skulle Air Leap börjat flyga på ytterligare tre inrikeslinjer från Stockholm Bromma men starten skjuts upp på grund av bolaget inte får de slottar man vill ha förrän den 24 augusti vilket blir det nya datumet för trafikstarten.

I nuläget flyger Air Leap från Stockholm Bromma till Visby, Halmstad och Ronneby. Från den 10 augusti skulle man även börjat flyga från cityflygplatsen i Stockholm till Ängelholm Helsingborg, Malmö och Göteborg med tre Saab 2000 som ska flygas av Nyxair. Trafikstarten för de tre nya linjerna skjuts dock fram med två veckor till den 24 augusti.

Orsaken till att Air Leap skjuter upp starten för de nya linjerna är enligt bolagets marknadschef Emelie Ahlin att man inte fått de slottarna som man vill ha förrän den 24 augusti. Om Air Leap valt att starta trafik den 10 augusti hade man istället fått flyga på mindre attraktiva tider och därför tycker bolaget att det är bättre att flytta fram starten något för att kunna flyga på attraktiva tider direkt.

Anledningen till att Air Leap inte fått de slottar man vill ha förrän den 24 augusti beror på att BRA fortfarande har tillgång till sina slottar på Bromma flygplats vilket skapar slottbrist på de mest attraktiva tiderna.

”Det är självfallet jättetråkigt både för oss och våra resenärer som sett fram emot uppstarten. Tyvärr sitter BRA på rätten till slottarna vilket gör att vi blir tvungna att flytta fram premiären, detta för att kunna flyga på en så optimal tidtabell som möjligt”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Air Leap kommer att flyga på de tre nya linjerna med två avgångar i vardera riktning varje vardag och en avgång varje söndag i vardera riktning. Den 7 september kommer Air Leap även att trafikera Kalmar i en slinga med Ronneby med en avgång varje vardag. Air Leap avsåg från början att trafikera Kalmar även under sommaren från Bromma. Sedan den 8 juni flyger SAS mellan Kalmar och Stockholm Arlanda medan Ronneby har trafik med Air Leap under sommaren.

(Foto: Sveaflyg)

4 kommentarer

  1. Det skulle vara intressant att få veta VARFÖR bolaget inte får slottar från den önskade tidpunkten. BMA är väl knappast överhopat med flygtrafik i augusti.

    1. ”Tyvärr sitter BRA på rätten till slottarna vilket gör att vi blir tvungna att flytta fram premiären, detta för att kunna flyga på en så optimal tidtabell som möjligt”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.