Air Leap stoppar två nya linjer innan de startat

Återhämtningen för flygtrafiken i Sverige går långsamt och därför har Air Leap beslutat sig för att avbryta trafikstarten på sina linjer till Kalmar och Örnsköldsvik vilket lämnar den sistnämnda helt utan reguljär flygtrafik i september.

Air Leap har beslutat att avbryta höstens uppstart av flygningar från Stockholm till Kalmar och Örnsköldsvik. Detta på grund av den rådande coronapandemin och den långsamma ökningen i efterfrågan på flygresor. Resenärer som redan har bokat resor med bolaget kommer att bli kontaktade av Air Leaps support inom kort och biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.

”För oss är det självklart jättetråkigt att uppstarterna inte blir av, men vi måste ändå titta på efterfrågan. Vi hoppas självfallet att i framtiden kunna starta dessa linjer när resandet har återgått till det normala”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Flygningarna till Örnsköldsvik från Arlanda skulle startat den 24 augusti medan Kalmar-Stockholm Bromma var planerad att börja flygas den 7 september. Kalmar-linjen skulle egentligen startat redan i juni tillsammans med Air Leaps Ronneby-linje.

Beskedet från Air Leap innebär att SAS förblir ensamma på sträckan Kalmar-Stockholm framöver, men tidigare har BRA indikerat att man kommer att börja flyga mellan Kalmar och Stockholm igen, men när och om det ska ske är oklart. För Örnsköldsviks flygplats del är Air Leaps besked ett hårt slag då bolaget efter den 6 september inte har någon reguljär flygtrafik till Stockholm. Fram till den 6 september flyger Amapola Flyg av Trafikverket upphandlad ”corona-flygtrafik” till Stockholm Arlanda.

Före coronapandemin hade Örnsköldsvik två flygbolag på linjen till Stockholm. Dels Air Leap som flög till Arlanda men även BRA som flög till Bromma flygplats. Nu ser alltså flygplatsen istället ut att bli helt utan trafik till Stockholm på grund av coronapandemin.

LÄS MER: Air Leap skjuter upp trafikstarten på Bromma-linjer

(Foto: Erik Glimvik)

En kommentar

  1. Detta agerande från Air Leap följer helt bolagets etablerade rutiner som ärvts från konkursade NextJet. Ingen planering, ingen uthållighet, noll kundrespekt. Jönköpingslinjen nedlagd två gånger inom loppet av ett år. Örnsköldsvik nedlagt innan trafiken ens hunnit etableras ordentligt. Karlstad nedlagt trots goda geografiska och marknadsmässiga förutsättningar. Dyra och fullständigt orealistiska samverkansavtal med andra bolag. Vilka är ägaren Ryggefjords ambitioner i detta stolleprojekt? Att förlora pengar som annars skulle skattats bort? För det svenska inrikesflygets skull är det bara att hoppas att Leap försvinner från arenan snarast möjligt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.