Tre flygbolag tillbaka i Växjö

Trafiken börjar att komma igång så sakta igen i Sverige. På Växjö Småland Airport drar flygningarna igång i början av juli och i slutet av augusti ska KLM vara tillbaka i både Småland och Östergötland.

Den reguljära flygtrafiken har lyst med sin frånvaro på Växjö Småland Airport på grund av coronapandemin men i juli är både Wizz Air och Ryanair tillbaka. Wizz Air börjar att flyga till Skopje och Tuzla den 2 respektive 3 juli medan Ryanair återupptar flygningarna till Alicante den 6 juli vilket varit känt sedan tidigare.

Även KLM kommer tillbaka till Växjö efter ett längre uppehåll. Den 31 augusti återupptar man dagliga flygningar till Amsterdam med Embraer 175 som flygs av KLM Cityhopper. Förutom att börja flyga till Växjö igen kommer KLM även att återuppta sin trafik till Linköping igen från den 3 augusti med en daglig avgång. I september har KLM lagt in upp till tre dagliga avgångar på Linköping-Amsterdam igen vilket var samma antal avgångar som man hade före coronakrisen.

Inrikestrafiken på Växjö Småland Airport lyser dock med sin frånvaro. Före coronakrisen flög BRA till Stockholm Bromma men i nuläget finns det inget besked kring när en linje till Stockholm finns på plats igen. BRA har dock sagt att man vill flyga från Växjö igen som ett andra steg av sin återuppstart av sitt linjenät.

(Foto: Mats Samuelsson)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.