Senast 31 december 2022 stänger Västerås

Senast den 31 december 2022 ska Västerås flygplats ha stängts. Det har kommunstyrelsen i Västerås nu beslutat och fram tills slutet på 2022 ska flygplatsbolaget och trafiken på flygplatsen avvecklas.

Efter år av ständiga ekonomiska underskott beslutade Västerås kommun i början av mars att lägga ner Västerås flygplats. Då gav kommunen beskedet att avvecklingen av flygplatsen skulle ske under några års tid och kommunstyrelsen i Västerås har nu beslutat att senast den 31 december 2022 ska avvecklingen vara klar enligt SVT. Detta innebär att då kommer det kommunala flygplatsbolaget och flygtrafiken på flygplatsen vara nedlagd.

Under de senaste åren har Västerås flygplats haft en mycket sparsam reguljär flygtrafik med Nextjet under en kort period och främst Ryanair med enstaka avgångar i veckan till bland annat London och Spanien. Det finns även en del flygklubbs- och flygskoleverksamhet på Västerås flygplats.

Debatten kring flygplatsens vara eller icke-vara har pågått en tid och under 2016, när ett misslyckat försök med att få Nextjet att trafikera flygplatsen gjordes, blev det ett underskott på drygt 60 miljoner kronor. Dessutom lämnade flygplatsen styrelseordförande då sin post.

Innan en plan för nedläggningen kan göras som ska vara färdig innan 2022 når sitt slut ska även Västerås kommunfullmäktige få säga sitt i frågan om beslutet att det blir en mindre flygplats i landet.

(Foto: My another account)

2 kommentarer

  1. Helt absurt att ha en flygplats med ett par avgångar i veckan. 60 miljoner i förlust.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.