Air Leap lägger ner Karlstad och Jönköping

Air Leaps flyglinjer till Karlstad och Jönköping från Stockholm Arlanda har varit pausade sedan mitten av mars på grund av coronakrisen och nu har bolaget beslutat att inte återuppta trafiken till de båda flygplatserna.

Air Leaps två flyglinjer Karlstad-Stockholm Arlanda och Jönköping-Stockholm Arlanda läggs ner efter att man pausat trafiken på linjerna sedan mitten av mars. Enligt P4 Jönköping beror nedläggningarna till stor del på coronakrisen som har försämrat ekonomin.

Air Leaps VD Jon Melkersson säger till P4 Värmland att det inte finns kommersiella förutsättningar att trafikera linjerna längre, men enligt Smålands-Tidningen kommer Air Leap att vilja trafikera Jönköping, och troligtvis Karlstad om Trafikverket beslutar att upphandla flygtrafik till de två flygplatserna. Jon Melkersson säger också till P4 Värmland att det krävs att näringslivet går in och stöttar för att man ska trafikerar Karlstad-Stockholm. Jönköping Airports VD Rony Forsberg uppger för Smålands-Tidningen att det pågår diskussioner kring utökad trafikplikt på sträckan Jönköping-Stockholm.

Rony Forsberg säger också att Jönköping Airport inte står och faller utan en flyglinje till Stockholm. Istället menar Forsberg att det är viktigare med en internationell linje, som man tidigare haft tillsammans med Karlstad till Frankfurt.

Air Leap trafikerade både Karlstad och Jönköping med två till tre avgångar varje vardag till Stockholm Arlanda med en rotation på söndagar. Samtliga avgångar flögs med Saab 340. Beslutet att lägga ner de båda linjerna innebär att Air Leap endast har flyglinjer kvar till Åland, Visby (från 25 maj) och Örnsköldsvik (pausad) från Arlanda medan det blir ett allt större fokus på Bromma med flygningar till Visby, Ronneby och Kalmar som startar upp i maj respektive juni.

(Foto: Bene Riobó)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.