Jönköping siktar på ny linje till Tyskland

Ingen passagerartrafik sedan mars och enbart fraktflyg som hållit igång verksamheten. Så har vardagen sett ut för Jönköping Airport under våren, men till årsskiftet hoppas flygplatsens VD att man återigen har passagerarflyg med daglig trafik till ett nav i Europa, men flygningar till Stockholm lär dröja.

Från den 15 mars valde Air Leap att stoppa sina flygningar till Jönköping från Stockholm Arlanda på grund av coronakrisen och det då tillfälliga stoppet har nu blivit permanent. Air Leaps VD Jon Melkersson har tidigare sagt att stoppet i Jönköping motiveras med att det inte finns några kommersiella förutsättningar att trafikera Jönköping-Arlanda längre. Även på Jönköping Airport är förhoppningen om att återfå en inrikeslinje till Stockholm liten och istället blickar man ut över Europa på jakt efter en reguljär flyglinje.

I en intervju med SVT Nyheter berättar Jönköping Airports VD Rony Forsberg att flygplatsen befinner sig i förhandlingar kring en ny utrikeslinje från Jönköping till ett europeiskt nav. Vid årsskiftet hoppas Forsberg att Jönköping Airport återigen ska ha daglig trafik till ett nav i Europa efter att tappat sin Frankfurt-linje när flybmi gick i konkurs i februari 2019. Det är troligt att München är det tilltänkta navet i Europa som ska trafikeras från Jönköping då Rony Forsberg berättar för SVT att den nya linjen som man förhandlar om kommer att flygas till ett nav i Tyskland och det är inte Frankfurt.

Innan det blir någon reguljär passagerartrafik på Jönköping Airport igen hoppas flygplatsen att chartertrafiken kan komma igång under vinternsäsongen som startar i slutet på oktober. Dessutom har Jönköping Airport, till skillnad från många andra regionala flygplatser, fraktflyg som varit och är en viktig verksamhet för flygplatsen att ha under coronakrisen.

(Foto: Jönköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.