Ny aktör på väg in på Visby-Bromma

Entreprenören Pigge Werkelin som år 2001 var med och startade Gotlandsflyg planerar nu för ett nytt Gotlandsflyg som ska vara i luften senast i juni.

Mitt under coronakrisen ser Pigge Werkelin möjligheter på den svenska inrikesmarknaden och då trafik mellan Visby och Stockholm Bromma. Linjen Visby-Bromma trafikerades tidigare av BRA som just nu befinner sig i rekonstruktion och med endast en daglig avgång till Stockholm från Visby med Amapola menar Pigge Werkelin att det behövs fler flygningar till och från Gotland rapporterar SvD.

Med bakgrund av detta håller Werkelin nu på med att lägga grunden för ett nytt bolag som senast i juni ska börja flyga minst två dagliga avgångar till Stockholm Bromma från Gotland.

”Många tycker att det är helt galet att öppna upp när alla andra stänger ner. Men vi har små kostnader och en stor del utav Gotland bakom oss, så vi tror att det finns en möjlighet att driva det här, säger Pigge Werkelin till SvD.

Hur uppstarten av en ny aktör på Visby-Stockholm Bromma kommer att se ut är oklart. Det rör sig troligen om ett liknande upplägg som Gotlandsflyg där ett bolag säljer biljetter och hyr in ett flygbolag som utför flygningarna.

Om BRA lyckas repa sig efter sin rekonstruktion återstår det att se om man kommer att återuppta sina flygningar mellan Visby och Stockholm Bromma, som var en av bolagets bästa linjer, om där redan finns en aktör i form av Pigge Werkelins nya bolag. Innan coronakrisen flög även SAS mellan Visby och Stockholm men då till Arlanda.

(Foto: Brendan Austin)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.