Air Leap startar trafik från Visby – Amapola lämnar

Med start den 25 maj börjar Air Leap att flyga från Visby till både Stockholm Arlanda och Bromma och tar därmed över Amapolas upphandlade flygningar till Arlanda då Air Leap flyger linjen på kommersiella grunder.

Näringen på Gotland är idag mycket ansträngd och avsaknaden av normala flygförbindelser gör situationen än mer problematisk. Air Leap anser att det är viktigt att upprätthålla nödvändig infrastruktur till Gotland och tror på framtiden genom att starta linjerna Visby – Arlanda samt Visby – Bromma. Från och med den 25 maj kommer Air Leap att trafikera linjerna med en Saab 340 för att sedan kunna växla upp till en större flygplanstyp när efterfrågan på flygresor ökar igen.

”Med den situationen som råder ser vi att Saab 340 för tillfället är den mest lämpade flygplanstypen från Visby. Air Leap står redo att kunna växla upp till ATR 72 när efterfrågan på flygresor återigen ökar”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Air Leaps beslut att börja flyga till Visby på kommersiella grunder innebär att Amapola Flyg som idag flyger en daglig avgång måndag till fredag samt söndagar på Visby-Arlanda på uppdrag av Trafikverket kommer att genomföra sin sista flygning på sträckan den 24 maj.

Air Leap kommer att trafikera Visby-Arlanda med en liknande tidtabell som Amapola med en avgång varje vardag samt söndag runt lunchtid. Visby-Bromma kommer att trafikeras med en morgonavgång från Visby och returflygning till Visby vid lunchtid varje vardag.

Air Leaps start av trafik från Visby är att döma av bolagets pressmeddelande en permanent verksamhet som avser att fortsätta även efter coronakrisen. Hur detta kommer att påverka SAS och BRA som tidigare trafikerat Gotland återstår att se. Dessutom har entreprenören Pigge Werkelin nyligen berättat om sina planer att börja flyga mellan Visby och Bromma senast i juni.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.