Amapola utökar inrikes med trafik till Malmö

Amapola Flyg trafikerar just nu de av Trafikverket upphandlade flyglinjerna till Norrland och Gotland från Stockholm, och nu utökas trafiken genom att Amapola börjar flyga Malmö-Stockholm i egen regi.

Med start den 4 maj kommer Amapola Flyg att utöka sin tillfälliga inrikestrafik på grund av coronakrisen då man börja flyga mellan Malmö och Stockholm Arlanda. Det blir fyra avgångar i veckan med Fokker 50 på sträckan som trafikeras utan något stöd. Avgångstid från Malmö är klockan 07.15 måndag till torsdag och från Arlanda flygs det till Malmö klockan 17.10 måndag till torsdag. Flygtiden är beräknad till en timme och 25 minuter.

Enligt Flygtorget menar Amapolas VD Erik Salén att det efter diskussioner med regionen kring Malmö finns ett nödvändigt resande mellan Malmö och Stockholm under coronakrisen och därför startar man flygtrafik mellan sträckorna. Dessutom går det inte att ta sig till Köpenhamn Kastrup där SAS flyger två gånger dagligen till Stockholm Arlanda.

Amapolas Fokker 50-flygplan desinfekteras minst en gång per dygn ibland flera, och de är utrustade med högeffektiva HEPA-filter som tar mycket mindre partiklar än SARS-CoV-2 som kan resultera i COVID-19 sjukdomen orsakad av coronavirus. Flygplanen har gott om plats och en del av Amapolas åtgärder för att minska smittspridningen är att man vill att passagerare sitter med separation från varandra. Därför kommer man enbart att erbjuda hälften av Fokker 50s 50 stolar på sträckan Malmö-Stockholm när trafiken startar den 4 maj.

Till en början avser Amapola att trafikera Malmö-Stockholm fram till den 11 juni enligt bolagets bokningssystem då det finns möjlighet att boka biljetter på sträckan fram tills dess.

(Foto: Pawel Kierzkowski)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.