SAS börjar flyga till Göteborg igen

SAS återupptar flygtrafik på sträckan Stockholm Arlanda-Göteborg från den 4 maj då det finns ett behov av samhällsviktiga transporter inom landet under coronakrisen.

Den 4 maj återupptas inrikestrafik på två sträckor i landet som Regeringen valt att inte upphandla flygtrafik på. Det är dels Amapola Flyg på Malmö-Stockholm Arlanda, men också SAS som återigen börjar flyga mellan Göteborg och Stockholm Arlanda. Enligt SVT Nyheter väljer SAS att återuppta flygningarna till Göteborg då det finns ett behov av samhällsviktiga transporter av både passagerare och frakt.

”Trots att det fortsatt finns rekommendationer om att undvika onödigt resande i hela landet finns det behov av samhällsviktiga transporter av både passagerare och gods”, säger Freja Annamatz, presschef på SAS till SVT Nyheter.

SAS trafik mellan Göteborg och Stockholm innebär en daglig avgång så länge det är kommersiellt försvarbart. Detsamma gäller för SAS flygningar till Luleå, Umeå och Kiruna. SAS kommer att genomföra en flygning på Göteborg-Stockholm måndag till fredag samt på söndagar med avgångstid klockan 08.35. Från Stockholm Arlanda blir det avgång klockan 07.05 samma dagar. Samtliga flygningar på sträckan kommer att trafikeras med Airbus A320neo.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.