Nu vilar BRAs flygplansflotta

BRAs sista flygning innan rekonstruktionen landade klockan 20.26 den 5 april på Ängelholms flygplats som TF9900. Just nu är det oklart när BRA lyfter igen och tillsvidare står BRAs flygplansflotta parkerad på den nordvästskånska nedläggningshotade flygplatsen.

Söndagen den 5 april klockan 20.26 landade BRAs sista flygning innan bolaget ansökt om rekonstruktion med målet att kunna börja flyga efter sommaren igen. Fram tills att trafiken kommer igång vilar nu BRAs tolv starka ATR 72-flotta på Ängelholm Helsingborg Airport som också går en osäker framtid till mötes som landets enda helt privatägda passagerarflygplats. På den skånska flygplatsen har BRA även sin tekniska underhållsbas för ATR-flygplanen.

BRAs tolv ATR-flygplan är enbart ATR 72-600-flygplan då man nu lämnat tillbaka samtliga ATR 72-500 till sin ägare. De två sista -500 i flottan, SE-MDI och SE-MDH flögs den 3 april till Örebros flygplats i väntan på nya uppdrag.

I slutet av mars togs även de tre wet-leasade Embraer 190-flygplanen som BRA främst använt på Malmö-Stockholm Bromma ur trafik. Embraer-flygplanen flögs då tillbaka till Köln där WDL Aviation som flyger flygplanen har sin bas. Om Embraer 190 kommer att återkomma på BRAs linjenät är oklart.

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.