CAPA: Världens flygbolag går i konkurs i maj om inget görs

Vid slutet av maj kommer många av världens flygbolag att ha gått i konkurs om inget ekonomiskt stöd blir av för flygbolagen. Detta menar analysfirman CAPA, Centre for Avaition.

Flygbranschen världen över har aldrig varit i någon större kris än vad man är i just nu på grund av coronaviruset. För flygbolagen innebär COVID-19 en ytterst låg efterfrågan på flygresor och enligt CAPA så kommer de flesta flygbolagen världen över att ha gått i konkurs vid slutet av maj om ekonomiskt stöd i någon form från länder uteblir.

Framöver är bokningar totalt underlägset antalet avbokningar samt inställda flygningar och ständigt är det en ny regering som avråder från att flyga och just nu kan man inte ens skymta när en normal efterfrågan på flygresor är tillbaka. Därför efterfrågar CAPA nu att länder och flygindustrin genomför gemensamma åtgärder för att rädda världens flygbolag från konkurser. Det är viktigt med samarbeten och räddningsåtgärder över landsgränserna menar CAPA.

Det är inte bara en minskad efterfrågan på flygbiljetter som skapar problem för flygbolagen. Många länders förbud mot resor gör att flygbolagen inte har möjlighet att sälja nya flygbiljetter vilket hade kunnat skapa en liten, men viktig intäkt i nuläget.

CAPA manar till samarbete och varna för att en brist av samarbete i nuläget kan vara det största hotet mot flygbranschen. Det finns fortfarande tid för att rädda flygindustrin världen över, men åtgärder behövs nu.

(Foto: Radosław Drożdżewski)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.