Baltikum inte tillräckligt för Air Baltic

Air Baltic vill expandera med baser i Skandinavien då Baltikum blir för litet när fler Airbus A220-flygplan levereras, men var baserna ska etableras är inte känt.

Baltikum är inte tillräckligt för Air Baltic som vill expandera vidare med baser i Skandinavien de kommande åren, detta berättar bolagets VD Martin Gauss för Routes Online. Det är en kommande option på ytterligare 30 Airbus A220-300 som kan göra en skandinavisk etablering av baser möjlig.

Enligt ch-aviation måste Air Baltic ha beslutat sig om man ska nyttja optionen om ytterligare 30 A220-flygplan senaste år 2021 och då lär också planerna på en eventuell skandinavisk etablering vara klar. Var Air Baltic kan tänkas förlägga sina baser är oklart.

De nya baserna i Skandinavien kommer inte att vara beroende av Air Baltics övriga linjenät med fokus på Riga som hubb. Istället är det troligt med en inriktning av point-to-point trafik från de nya baserna.

Air Baltic har idag baser i Tallinn, Vilnius och Riga där bolaget även har sin hubb. Flygplansflottan består av 22 stycken Airbus A220-300 och ytterligare 28 ska levereras fram till slutet på år 2022. Dessutom flyger man med fyra Boeing 737-300 och tolv Bombardier Dash 8 Q400 som ska fasas ut i takt med att fler A220 levereras.

(Foto: Javier Rodríguez)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.