Ännu en Airbus A220 till Air Baltic

Air Baltic är ett av flygbolagen med flest Airbus A220-flygplan beställda och nyligen mottog man sin 27 av totalt 50 A220-300 som är ett av sju Airbus-flygplan som ska levereras till Air Baltic under året.

Air Baltic har beställt 50 Airbus A220-300 och har en option på ytterligare 30 flygplan av typen för att forma en enhetsflotta enbart bestående av A220-flygplan. Tidigare hade flygbolaget en flygplansflotta bestående av Boeing 737 och Bombardier Dash 8 Q400 men coronapandemin påskyndande utfasningen och nu består bolagets flotta enbart av A220-flygplan.

Nyligen mottog Air Baltic sin 27 Airbus A220-300 som är årets andra av totalt sju Airbus-flygplan som ska levereras till Air Baltic. Sedan den första leveransen av A220-300, som då hette Bombardier CS300, har Air Baltic flyg drygt 6,1 miljoner passagerare med flygplanstypen. Flygplanstypen har överträffat bolagets förväntningar och levererat bättre totalprestanda, bränsleeffektivitet och bekvämlighet för både passagerare och personal uppger Air Baltic i ett pressmeddelande.

Air Baltic har tidigare sagt att man har planer på att etablera baser i Skandinavien med ett antal av sina Airbus A220-flygplan. Från baser i Skandinavien ska man sedan konkurrera på punkt till punkt-trafik till och från Europa. Det är alltså ett steg från bolagets nuvarande strategi i Baltikum där man har Riga flygplats som ett nav samt kompletterar med mindre baser i Tallinn och Vilnius. Air Baltic flyger idag till Stockholm Arlanda från Riga och Tallinn samt till Göteborg från Riga.

(Foto: Javier Rodríguez)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.