Wizz Air börjar flyga från Skellefteå

Efter ett 2019 där en stor del av passagerarna har försvunnit från Skellefteå kan flygplatsen trots detta, nu presentera att Wizz Air kommer att börja trafikera flygplatsen med start den 4 juni.

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air öppnar i sommar en direktlinje mellan Skellefteå och Gdansk, Polen. Med start den 4 juni blir det två avgångar i veckan, på torsdagar och söndagar, som ska flygas med Airbus A320. Den nya linjen är en året runt-linje och Wizz Airs första flyglinje till norra Sverige.

”Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet i vår region”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Avgångstid från Skellefteå blir klockan 22.35 med landning i Gdansk klockan 00.40 både på torsdagar och söndagar. Från Gdansk blir det avgångar till Skellefteå klockan 19.55 på torsdagar samt söndagar.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

”I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer”, säger Robert Lindberg.

(Foto: Anna Zvereva)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.