Wizz Air planerar för trafik till Skellefteå igen

Pandemin satte stopp för Wizz Airs första flyglinje från Skellefteå under år 2020 men nu planerar det ungerska lågprisflygbolaget för att börja flyga från Skellefteå igen med flygningar till Gdansk.

Wizz Airs flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk blir det ungerska lågprisflygbolagets enda flyglinje till norra Sverige när linjen ska börja trafikeras den 31 mars i år. Linjen skulle egentligen börjat trafikeras redan den 4 juni år 2020 men på grund av pandemin har trafikstarten skjutits upp och nu ska det alltså bli flygningar mellan Skellefteå och norra Polen när sommartidtabellen tar sin början i slutet av mars.

”Vi är glada över att Wizz Air väljer Skellefteå och Swedish Lapland det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet. Linjen ger ökad tillgänglighet och skapar nya möjligheter för vår kommunikation med omvärlden, vilket är viktigt för vår regions utveckling. Även om vi för närvarande är mitt i en pandemi så hoppas vi att man kommer kunna rese på ett tryggt sätt senare i år”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Wizz Air kommer att flyga Skellefteå-Gdansk två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar. Avgångstid från Skellefteå till Gdansk är klockan 21.55 med landning på Lech Wałęsa-flygplatsen utanför Gdansk klockan 23.55 både på tisdagar och lördagar. Från Gdansk till Skellefteå blir det avgångstid klockan 19.20 med ankomst till Skellefteå Airport klockan 21.25. Wizz Airs flygplansflotta består av Airbus A320 och A321-flygplan som har plats för 180 respektive 230-239 passagerare.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.