SAS sätter in A321LR på Boston

Det första av tre nya flygplan av modellen A321LR från Airbus börjar trafikera SAS nätverk i september 2020. Första destination blir Boston som ska flygas sex gånger i veckan från Köpenhamn med A321LR.

Den första av totalt tre A321LR som SAS beställt av Airbus tas i bruk den 18 september 2020 och den kommer då att trafikera sträckan Köpenhamn-Boston. Det betyder att rutten från Köpenhamn till Boston blir en året runt-destination, vilket ytterligare stärker tillgängligheten för SAS resenärer till och från Nordamerika.

SAS Airbus A321LR kommer att ha tre reseklasser, precis som SAS övriga långdistansplan, och kommer att ge SAS en ökad flexibilitet att anpassa sig till den skandinaviska marknaden. De nya flygplanen, som är en del av SAS pågående förnyelse av flottan, kommer att bidra till att minska de klimatpåverkande utsläppen med 15-18 procent i jämförelse med tidigare generationer av motsvarande flygplan.

”Det nya flygplanet erbjuder ett servicekoncept på samma nivå som SAS övriga långdistansflotta, och ger passagerarna samma fördelar, komfort och variation av reseklasser”, säger Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer.

Airbus A321LR är ett narrow body-plan med en mittgång och specialutrustat för att kunna flyga längre sträckor och interkontinentalt. Det ger SAS möjlighet att trafikera planen på nya tunnare rutter och att anpassa sig till förändringar när det kommer till efterfrågan på nya linjer och destinationer.
 
”För SAS är detta en helt ny flygplanstyp, som är otroligt väl anpassad till den skandinaviska marknaden och till våra resmönster. Det ger SAS möjlighet att erbjuda resenärerna fler interkontinentala rutter, färre mellanlandningar och kortare restider till och från Skandinavien”, säger Karl Sandlund.

A321LR har 22 stolar i SAS Business-klass, 12 stolar i SAS Plus och 123 stolar i klassen SAS Go, det vill säga totalt 157 platser. Stolarna är särskilt utvalda för just denna typ av flygplan för att optimera komforten i alla de tre reseklasserna, och möta resenärernas krav. Kabinen är utrustad med stämningsbelysning, höghastighets-WiFi samt har en lägre bullernivå, vilket ytterligare förbättrar upplevelsen ombord.

De nya linjerna för övriga A321LR-plan kommer att presenteras successivt under 2020. Flygplanstypen har tillräcklig räckvidd för att nå nordöstra USA, men kan även nå destinationer i Kanada, Mellanöstern och Indien från Skandinavien.

(Foto: SAS)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.