Heart Aerospace har flyttat in på Säve Flygplats

Den svenska flygplanstillverkaren Heart Aerospace som planerar att bygga el-flygplan har nu flyttat in i lokaler på Säve Flygplats där man ska utveckla flygplanstypen ES-19.

Den svenska tillverkaren av elflyg, Heart Aerospace, har nu flyttat in i lokaler på Säve Flygplats utanför Göteborg där man ska ta fram en prototyp av det elflygplan bolaget håller på att utveckla. Heart Aerospaces målsättning är att utveckla ett 19-sitsigt elflygplan, ES-19, med en räckvidd på 40 mil, som skall vara flygfärdigt år 2025.

”Vi är mycket glada över att Heart Aerospace väljer att etablera sig på Säve flygplats. De har en spännande verksamhet som ligger helt i linje med det innovationskluster som vi vill skapa i området samtidigt som vi planerar för den långsiktiga utvecklingen”, säger Mariette Hilmersson, VD Region Väst, Castellum.   

Heart Aerospace är en av de första nya hyresgästerna som nu flyttar in på Säve Flygplats sedan Castellums förvärvade flygplatsen i december år 2018.

”Det känns som att lokalerna är skräddarsydda för oss. Här har vi allt vi behöver för att utveckla vårt första elflygplan. Dessutom har vi tillgång till en landningsbana för testning. Att få flytta in med Heart Aerospace och vara med och skriva ett nytt kapitel för Säve Flygplats känns förstås jättestort för mig personligen”, säger Anders Forslund, grundare och VD på Heart Aerospace.

(Foto: Heart Aerospace)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.