Tillfällig lösning klar för Karlstad och Jönköping efter flybmi

Nordica Bombardier CRJ 900 blir tillfällig lösning för Karlstad och Jönköping. (Foto: Filip Danielczyk)

flybmi försattes i konkurs under lördagen och i Sverige drabbades Karlstad, Jönköping samt Norrköpings flygplats av detta. För Karlstad och Jönköpings del har det nu kommit en tillfällig lösning med Nordica som flyger en avgång till Frankfurt från flygplatserna under måndagen.

Brittiska flybmis konkurs under lördagen tog en del på sängen och Karlstad, Jönköping samt Norrköpings flygplatser blev samtidigt av med sina flyglinjer till Frankfurt respektive München som flugits i samarbete med Lufthansa. För Karlstad-Jönköping-Frankfurt-linjen har man dock kommit en tillfällig lösning på det plötsliga stoppet i flygtrafiken.

Estniska Nordica ska under måndagen genomföra en flygning på Karlstad-Jönköping-Frankfurt med en Bombardier CRJ 900 som har plats för 88 passagerare. Detta för att få i väg passagerare som var bokade med flybmi på söndagen samt måndagsmorgonens flygning. Avgångstid från Karlstad är precis som flybmis tidtabell klockan 06.30.

”Denna lösning är tillfällig och hur framtiden ser ut med en linje Karlstad-Jönköping-Frankfurt är i nuläget oklart. Vi för diskussioner med olika flygbolag men i nuläget finns ingen ersättare på linjen”, säger Hans Wennerholm VD på Karlstad Airport.

Det svenska rallyt pågår just nu i Värmland och enligt Wennerholm är det många utländska gäster som skulle rest hem med flybmi under söndagen och måndagen, vilket gör nödlösning med Nordica nödvändig.

I nuläget finns det ingen ny trafik klar på någon av flybmis flyglinjer i Europa, och det återstår att se om Lufthansa själva är villiga att ta över någon av flybmis linjer från Sverige till det tyska flygbolagets hubbar i Frankfurt och München. En permanent ersättare på de svenska linjerna skulle kunna vara Nordica som redan idag har ett samarbete med Lufthansa genom Star Alliance.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.