Wizz Air startar ny flyglinje till Wien från Malmö och Stockholm

Whizzair.a320-200.lz-wza.leavesground.arp
Wizz Air Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

Det ungerska flygbolaget Wizz Air fortsätter att expandera från Malmö Airport. Nästa år öppnas en ny direktlinje till Österrikes huvudstad, Wien. Den nya linjen ska ha premiär 22 mars 2019 och därefter flyger Wizz Air mellan städerna fyra gånger i veckan. Även Stockholm Skavsta får en ny linje till den österrikiska huvudstaden med Wizz Air med start 24 mars 2019.

Malmö Airport fortsätter att växa med hjälp av det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air. Med start 22 mars 2019 kommer lågprisflygbolaget att flyga fyra gånger i veckan till Wien från Malmö med en Airbus A320. Flygtiden är beräknad till en timme och 50 minuter och det kommer vara avgångar på måndagar, onsdagar, fredagar samt söndagar.

”Efter bara nio månader sedan vår nya bas öppnade i Wien expanderar vi verksamheten med 27 nya direktlinjer. Vi skapar nya möjligheter för österrikiska resenärer att besöka några av de vackraste städerna och regionerna i Europa”, säger George Michalopoulos, Chief Commercial Officer på Wizz Air.

Även Stockholm Skavsta får en ny flyglinje till Wien när Wizz Air är i en expansionsfas. Linjen kommer att trafikeras fyra dagar i veckan, precis som Malmö på, måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med en Airbus A320.

”Flyglinjen till/från Wien representerar ett nytt initiativ från Wizz Air när det gäller att tillhandahålla förbindelser till hela Europa. Vi är väldigt glada över att denna destination snart kommer att bli tillgänglig från Stockholm Skavsta Airport, som blir ytterligare en juvel i vårt nätverk. Jag är övertygad om att rutten har en stor potential, både för fritids- och affärsresande,” säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Airport

Beläget centralt i Europa, med Donau porlandes igenom staden, ligger Wien. Huvudstaden som förknippas med svepande valser och stora operabaler, vackra byggnadsverk och anrik kafékultur blir Wizz Airs första destination i Österrike från Sverige. Sedan tidigare flyger bolaget från Malmö till Bosnien-Hercegovina, Makedonien, Polen, Rumänien, Serbien och Ungern.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.