Wizz Air sätter in A321neo på Sverige

Wizz Air A321
Wizz Air Airbus A321. (Foto: Wizz Air)

Med start i mitten av mars ökar Wizz Air på Sverige genom att sätta in splitternya Airbus A321neo-flygplan från Stockholm Skavsta. Dessutom kommer det ungerska lågprisflygbolaget att starta ytterligare två ny linjer från Malmö den närmaste tiden.

I juni år 2015 lade Wizz Air en order på 110 A321neo-flygplan hos Airbus och i mitten av mars blir det premiärflygning för flygplanstypen i Wizz Airs färger, bland annat med flygningar till Sverige. Den 15 mars går den första A321neo-flygningen med Wizz Air mellan Budapest och London Luton och därefter fasas flygplanet in på ytterligare sju linjer från Ungerns huvudstad.

Den 31 mars sätter Wizz Air in A321neo mellan Budapest och Stockholm Skavsta på den dagliga flygningen mellan städerna. Idag flyger Wizz Air A321ceo på linjen och med den nya neon blir det en marginell kapacitetsökning med nio fler säten per flygning. Förutom Stockholm Skavsta och London kommer det nya Airbus-flygplanet att flyga till Barcelona, Bari, Bologna, Eindhoven, Ibiza och Milano från Budapest som är Wizz Airs huvudbas.

Förutom nya flygplan kommer Wizz Air att starta två nya linjer från Malmö. Den 18 mars början man att flyga till Ohrid i Makedonien med två avgångar i veckan. Flygplanstyp på sträckan blir Airbus A320 som ska flyga mellan städerna på måndagar och fredagar.

”Det är glädjande att Wizz Air etablerar ytterligare en direktlinje från Malmö Airport. Ohrid har potential att bli en populär weekenddestination för familjer i Skåneregionen. Flyglinjen underlättar även för de ca 20 000 skåningar med makedonskt påbrå som nu på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj”, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Förutom Ohrid kommer Wizz Air att börja flyga till Wien från Malmö under februari, vilket flyg24nyheter rapporterat om tidigare. Med de nya destinationerna flyger Wizz Air nu på 12 flyglinjer från den skånska flygplatsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.