Nextjets Almedalsflyg 2018 tar form

NTJS340
Nextjet SAAB 340. (Foto: Wikimedia Commons)

Flygtrafiken under Almedalsveckan i början på juli på Gotland börjar att ta form för 2018. Almedalsflyget.se i Linköping har tidigare tillkännagivit sina flygningar för året, och nu kommer Nextjet med sina Almedalsflygningar som 2018 kommer att flygas från Visby till Stockholm, Jönköping och Karlstad. 

Efterfrågan på resor till Visby under Almedalsveckan är enorm. Antalet besökare har stadigt ökat de senaste åren och att ta sig till och från Visby under veckan är är utmanande då tillgången på resor inte fullt ut motsvarar efterfrågan. Under 2015 startade Nextjet därför direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Karlstad, och Jönköping i tillägg till Stockholmstrafiken. Trafiken har varit en succé och linjerna blev snabbt väldigt populära och har flugits varje år sedan dess.

Med detta som bakgrund återkommer linjerna även i år med i stort sett samma upplägg som tidigare. Det innebär att tidtabellerna är anpassade för utresa i början av veckan och för hemresor i slutet av veckan. Utöver direkttrafiken finns även ett stort antal flighter till Visby via Stockholm Arlanda från Jönköping och Karlstad.

”Efter det positiva gensvar vi haft tidigare år var beslutet att flyga även i år enkelt. Succén med flygningarna till- och från Visby förra året innebär att vi ser fram emot sommarens Almedalsvecka med stor tillförsikt”, säger Henning Lindberg, marknads- och nätverkschef, Nextjet.

Nextjet kommer i huvudsak att använda SAAB 340 för flygningarna till Almedalsveckan, som under 2018 pågår 1 till 8 juli, men också den större BAe ATP för flygningar främst till och från Stockholm.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.