Sveaflyg startar med flygningar till Visby

Loganair_saab_white
En SAAB 340 blir det första flygplanet i det nystartade svenska flygbolaget Sveaflyg. (Foto: Martin J. Galloway)

Sveaflyg är nu på gång med sina första flygningar, och från 18 maj kommer man att erbjuda charterflygningar för bland annat idrottslag och flygbolag som behöver extra kapacitet. Dessutom har man tillkännagivit att man ska flyga mellan Stockholm och Visby under Almedalsveckan i år.

Ett nytt svenskt flygbolag, Sveaflyg, med bas i Örebro kommer från 18 maj att med en SAAB 340 i samarbete med Lipican Aer erbjuda charter och ad-hoc flygningar för bland annat idrottslag och andra flygbolag.

Man kommer också att ha möjligheten att flyga för andra flygbolag på deras reguljära flyglinjer skriver Sveaflyg i en platsannons tidigare i år. Sveaflygs planer på att flyga idrottslag, skulle i Sverige, kunna innebära att man kommer flyga hockeylag till bortamatcher i SHL, Svenska Hockeyligan, som nästan är de enda idrottslag i landet som flyger ofta. Idag flyger bland annat Nextjet och Sprint Air med SAAB 340 samt CSA Czech Airlines med ATR 72 för olika hockeylag i den svenska högstaligan.

Dessutom kommer Sveaflyg att flyga upp till fyra gånger per dag mellan Stockholm Arlanda och Visby under Almedalsveckan som under 2018 pågår mellan 1 och 8 juli. Där ska Sveaflyg använda sin egen SAAB 340, SE-ISG som tidigare flugit hos BRA, och en ATR 72-500 från det danska flygbolaget Alsie Express.

Förutom Sveaflyg kommer även SAS, Norwegian, Nextjet och BRA (Bromma) att flyga mellan huvudstaden och Visby under Almedalsveckan. Läs mer om flygningar till och från Visby under Almedlasveckan här och här.

Danska Alsie Express flyger idag en dansk inrikeslinje mellan Sönderborg och Köpenhamn samt charterflygningar på uppdrag av researrangörer, idrottslag och företag med två mattsvarta ATR 72-500. En av ATR:erna är konfigurerade med 48 stolar jämfört med standard på ATR 72 som är 68 till 72 stolar vilket innebär betydligt mer plats för de passagerare som finns ombord.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.