Iran Air möblerar om på ny Malmö-linje

Arrival_of_Iran_Air_Airbus_A330-200_(EP-IJA)_at_Mehrabad_International_Airport_(6)
Iran Air Airbus A330-200. (Foto: Erfan Kouchari)

Den 31 mars börjar Iran Air att flyga från Teheran till Malmö Airport. Tidigare planerade Iran Air att flyga linjen med en Airbus A300, men nu byter man till ett modernare flygplan och ändrar tidtabellen.

I slutet av mars börjar Iran Air att flyga till Malmö Airport från den iranska Teheran med en avgång i veckan. Tidigare har flyg24nyheter rapporterat om att Iran Air ska flyga linjen på lördagar med avgång från Iran klockan 06.30 och ankomst till Malmö klockan 09.40. Returflygningen skulle sedan avgå från Malmö klockan 11.10 med ankomsttid klockan 19.10 i den iranska huvudstaden. Flygningarna skulle flygas med en Airbus A300-600 som har plats för 253 passagerare.

Men nu byter Iran Air flygplanstyp och ändrar tidtabellen. Istället för en Airbus A300-600 kommer Iran Air att använda en modernare Airbus A330-200 på flygningarna på lördagar till Malmö. Den ändrade tidtabellen innebär att Iran Air flyttar fram de tidigare avgångstiderna. Ny avgångstid från Teheran är klockan 09.50 med ankomst till Malmö klockan 13.00. Flygningen tillbaka till Teheran ska nu avgå klockan 14.30 och landa i den iranska huvudstaden klockan 22.30 på lördagskvällen.

Iran Air flög tidigare till Köpenhamn från Teheran, men sedan det iranska flygbolaget velat ha beväpnade vakter ombord på sina flygningar har man fått stopp från danska Trafikstyrelsen. Detta då Trafikstyrelsen står fast vid att det inte är tillåtet med beväpnade vakter ombord på flygningar till eller ifrån Danmark. Men enligt check-in.dk tänker Sverige annorlunda och det är därför Iran Air väljer att börja flyga till Malmö Airport som endast är belägen 10 mil från Köpenhamn. Enligt check-in.dk använder de svenska myndigheterna en ”don’t ask, don’t tell”-praxis. Myndigheterna i Sverige frågar alltså inte flygbolagen och flygbolagen berättar inte heller.

2 kommentarer

  1. Hej jag kollat upp men jag hittar inga flygningar. Vet ni hur man köper biljetter? tack
    Med Vänliga Hälsningar
    Maryam Asgarian

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.