Iran Air flyttar fram Malmö-flygningar

Arrival_of_Iran_Air_Airbus_A330-200_(EP-IJA)_at_Mehrabad_International_Airport_(6)
Iran Air Airbus A330-200. (Foto: Erfan Kouchari)

Iran Air skulle börja flyga mellan Teheran och Malmö med start 31 mars. Men nu flyttar det iranska flygbolaget fram starten för flygningarna till början av juni.

Teheran-Malmö-linjen var planerade att börja flygas på påskafton, 31 mars med en avgång varje lördag. Men Iran Air flyttar nu fram starten av flygningarna till 2 juni skriver Routesonline. Det innebär ytterligare en ändring på linjen innan den startat, där både tidtabellen och flygplanstyp tidigare ändrats.

Från början var linjen tänkt att flygas med en Airbus A300 som skulle flyga från Iran klockan 06.30 med ankomst på Malmö Airport klockan 09.40. Returflygningen skulle sedan avgå från Malmö klockan 11.10 med ankomsttid klockan 19.10 i den iranska huvudstaden. Men i slutet på februari meddelade Iran Air att man byter till den modernare Airbus A330-200 och lägger om tidtabellen. Ny avgångstid från Teheran är klockan 09.50 med ankomst till Malmö klockan 13.00. Flygningen tillbaka till Teheran ska nu avgå klockan 14.30 och landa i den iranska huvudstaden klockan 22.30 på lördagskvällen.

Förutom Malmö-linjen flyttar Iran Air även fram starten av flygningar på linjen Teheran-Budapest som också den skulle börja flygas 31 mars. Ny trafikstart på den linjen är nu 14 april och efter det blir det flygningar en gång i veckan, på lördagar precis som till Malmö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.