Svensk blir ny VD i easyJet

EasyJeta319
easyJet Airbus A319. (Foto: Wikimedia Commons)

Svenske Johan Lundgren blir ny VD i det brittiska lågprisflygbolaget easyJet, skriver Independent. Lundgren har tidigare varit vice koncernchef i TUI och tillträder tjänsten som VD i easyJet i december.

Johan Lundgren kommer att tillträda tjänsten som VD den första december i år och ersätter då den nuvarande VD:n Carolyn McCall som i somras tillkännagav att hon lämnar easyJet. Lundgren har tidigare varit vice koncernchef i TUI-koncernen och dessförinnan chef för den nordiska delen av TUI.

”Johan har erfarenhet inom den europeiska resesektorn som vd och i bredare grupproller. Han är strategisk och samtidigt operativt fokuserad och har visat sig vara en kundorienterad, karismatisk och framgångsrik ledare”, säger John Barton, ordförande i Easyjets styrelse, i ett pressmeddelande.

”Jag har flugit och varit ett fan av easyJet och deras fantastiska personal i många år. Det är spännande att bli en del av Europas ledande flygbolag. Carolyn har byggt ett fantastiskt team och tillsammans med dem ser jag framemot att jobba vidare med easyJet”, säger Johan Lundgren.

Den avgående VD:n Carolyn McCall har haft sin tjänst i sju år och har hjälp bolaget att växa till ett av världen största lågprisflygbolag som idag flyger mer än 800 linjer i 30 länder.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.