Hemlig kund i Europa köper 61 Bombardier CSeries

CS100
Bombardier CS 100. (Foto: Wikimedia Commons)

Bombardier har tillkännagivit att en europeisk kund har tecknat en avsiktsförklaring om 61 Bombardier CSeries flygplan. Men vem som är kunden är oklart.

Det har gått trögt i försäljningen för Bombardier CSeries, men sedan Airbus köpt in sig i projektet har en okänd europeisk kund nu lagt en stor beställning. I Bombardiers tredje kvartalsrapport för 2017 berättar man att i avsiktsförklaringen som tecknats mellan den än så länge hemliga kunden och Bombardier ingår 31 fasta beställningar och 30 optioner på CSeries flygplanens två modeller CS 100 och CS 300.

”Den nya storbeställningen bekräftar det ökade intresset kunder har för C Series. Tillsammans med att Airbus nu ger sig in i C Series programmet, och att flygplanet bevisar sig vara bra i trafik, gör att vi tror försäljningen kommer öka snabbt”, säger Alain Bellemare, President och Chief Executive Officer hos Bombardier.

Bombardier har idag beställningar på över 360 stycken C Series flygplan från flygbolag över hela världen. Bland annat svenska BRA som har en order på fem CS 100 och fem CS 300. Dock sköt BRA upp leveransen, som skulle skett under 2017/18, av de första flygplanen på grund av hotet om en flygskatt i Sverige. Övriga kunder är bland annat Air Canada, Swiss och airBaltic.

3 kommentarer

    1. CHECK-IN.dk spekulerar om SAS, vilket jag i alla fall ser som osannolikt. SAS har dock valt att inte kommentera påståendet enligt CHECK-IN, vilket skapar lite frågetecken. Känns dock tveksamt när SAS har som mål att minska antal flygplanstyper i flottan. Jag tror mer på Lufthansa Group/Swiss som köper ännu fler.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.