Fler flygbolag väljer Bombardiers CSeries

egyptairCSeries
Bombardier CS300 i Egyptair målning. (Foto: Bombardier)

I förra veckan rapporterarde flyg24nyheter om en okände köpare av 61 Bombardier CSeries flygplan. Nu fortsätter beställningarna att trilla in när Egyptair väljer att köpa upp till 24 CSeries flygplan.

Det rör sig om den större CS300 versionen som Egyptair tecknat en avsiktsförklaring om tillsammans med Bombardier. Totalt är det 24 flygplan och avsiktsförklaring ger Egyptair köprätt för 12 flygplan samt en option på lika många till enligt ett pressmeddelande.

”Det är ett nöje att ha startat ett nytt samarbete med Bombardier, som ligger i linje med vår modernisering av flygplansflottan. Vi har utvärderat vår nuvarande flotta och kommit fram till att CS300 kommer fungera perfekt på våra linjer och framtida tillväxt planer”, säger Safwat Musallam VD på Egyptair under Dubai Airshow där avsiktsförklaringen tillkännagavs.

Egyptair är Egyptens största flygbolag och är medlem i Star Alliance precis som bland annat SAS och Lufthansa, samt flyger till 73 destinationer främst i Europa och Afrika. Flygplansflottan består av flygplan från Airbus A320 och A330-familjerna samt Boeing 737-800 och Boeing 777.

Bombardier har nu fått fart på orderingången på CSeries flygplanen, och har för närvarande beställningar från 26 flygbolag på totalt 360 flygplan.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.