Lufthansa vill göra Rom till bolagets femte hubb

Alitalia_Airbus_A320-216
Alitalia Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

Lufthansa Group kommer, om man går segrande ur budgiviningen av Alitatlia, att utveckla Rom till sin femte hubb i Europa. Idag har bolaget hubbar i Frankfurt, München, Zürich och Wien.

I samband med kvartalsrapporten för det tredje kvartalet 2017 berättade Lufthansa Groups VD Carsten Spohr att man förutom utvecklandet av en hubb på Fiumicino-flygplatsen utanför Rom, även har planer på att dotterbolaget Eurowings ska ta över Alitalias flygningar från de två Milano flygplatserna, Linate och Malpensa. Detta om Lufthansa Group går vinnande ur budgivningen för det italienska flygbolaget Alitalia.

The Financial Times har dock rapporterat att fler än Lufthansa och easyJet vill ta över Alitalia. Det har rapporterats om att det amerikanska investmentbolaget Cerberus Capital Management vill lämna ett bud där Alitalia fortsätter att vara Alitalia utan någon allianstillhörighet. Cerberus Capital Management har tidigare investerat i Air Canada.

Trots investmentbolagets förslag till bud har man ännu inte lämnat något officiellt bud och det är bara Lufthansa och easyJet som har gjort det sedan Etihad Airways tillkänna gav att man avser att lämna och sluta stödja Alitalia.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.