Krisdrabbade Alitalia startar nya långlinjer

EI-EJI_FCO_(24869064081)
Alitalia Airbus A330-200. (Foto: Eric Salard)

Det italienska flygbolaget Alitalia startar, trots de ekonomiska problemen bolaget har, två nya långlinjer till Afrika med start i mars och april nästa år.

Det är Nairobi i Kenya och Johannesburg i Sydafrika som blir de senaste långlinjerna från Rom när Alitalia ska börja flyga till de båda städerna i mars respektive april nästa år. De båda linjerna ska flygas fyra gånger i veckan med Airbus A330-200 och A330-300. Alitalia har tidigare flugit både till Nairobi och Johannesburg från både Milano och Rom men man slutade att flyga dit år 2000 och 2001.

Alitalia väljer att satsa på nya långlinjer, som är en ekonomisk risk, trots att bolaget befinner sig i en djup ekonomisk kris och både Lufthansa samt easyJet är intresserade av att köpa bolaget. Den italienska staten har beviljat ett nödlån på 900 miljoner euro till Alitalia för att garantera den fortsatta driften för bolaget.

Alitalias ekonomiska problem kom upp till ytan när Etihad Airways bestämde sig för att sluta tillföra pengar till det italienska flygbolaget, och precis likadant var det med tyska Air Berlin. Då fick Etihad beslut förödande konsekvenser för Air Berlin och idag finns bolaget inte kvar efter att Lufthansa och easyJet köpt upp Air Berlins flygplan och tagit över personalen. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.