Argentina har godkänt Norwegians etablering i landet

ei-lnj_flyaway-19-of-45
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Norwegian)

Den argentinska luftfartsmyndigheten (ANAC) har nu givit Norwegian klartecken på 153 linjer från Argentina. Norwegians dotterbolag Norwegian Air Argentina hade ansökt om tillstånd för totalt 156 linjer. 

Norwegian etablerade att argentinskt dotterbolag i januari i år och ansökte då om ett drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Ansökan har behandlats av myndigheterna och i dagarna godkänts.

I ansökan beskriver Norwegian planerna för en omfattande verksamhet med både inrikes- och utrikesflygningar på totalt 156 linjer. Totalt har Norwegian fått tillstånd att flyga på 153 linjer till/från och inom Argentina. Enligt ett pressmeddelande från Norwegian kommer man börja sälja biljetter på linjerna vid slutet av året.

”Argentina är en intressant marknad med stor potential och passar väl in i Norwegians globala strategi och erbjudande med låga priser på både korta och långa linjer. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet som vi har påbörjat i Argentina med att etablera nya baser, anställa många nya kollegor och framför allt ge det argentinska folket billiga flygbiljetter, både på inrikes- och utrikeslinjer”, sade Ole Christian Melhus, vd för Norwegian Air Argentina i samband med inlämnandet av ansökan till ANAC.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.