Norwegian Air Argentina ska vara flygfärdigt i juni 2018

Norwegian_Air_Shuttle_B738

Norwegians dotterbolag Norwegian Air Argentina ska vara i luften vid slutet av juni nästa år och då börja flyga inom Argentina. Detta rapporterar ch-aviation.

I slutet av oktober gav den argentinska luftfartsmyndigheten (ANAC) Norwegian tillstånd att bedriva flygtrafik på 153 linjer inom samt till och från Argentina och nu kommer det besked om när flygningarna ska starta. Det argentinska Norwegian ska börja flyga i juni nästa år och biljettförsäljningen kommer att starta under det andra kvartalet 2018. Bolagets certifieringen kommer att ske i maj eller juni. Till en början kommer man att flyga inrikes i Argentina mellan Buenos Aires, Córdoba Int’l, Mendoza, Ushuaia, Salta,  Tucumán, och Iguazu.

”Vi kommer att bygga vårt linjenät stegvis, sakta men säkert. Den argentinska marknaden mäktar inte med 70 nya flygplan i morgon”, säger Ole Christian Melhus VD för Norwegian Air Argentina till InfoBae.

Norwegians argentinska dotterbolag kommer att flyga med Boeing 737-800 flygplan i början för att sedan stegvis övergå till Boeing 737 MAX 8 flygplan som Norwegian har en beställning på totalt 100 stycken hos Boeing. För de internationella flygningarna hoppas man att kunna ha Boeing 787-9 Dreamliners i flottan i slutet av 2018 samt Airbus A321LR som Melhus ser som ett bra flygplan för att öppna linjer från sekundära städer i Argentina till USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.