Sabotage på Gällivare flygplats – Nextjet ställer in

Gällivare_flygplats
Gällivare Lapland Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Polisen larmades till Gällivare Lapland Airport klockan 05.30 i morse efter att ett misstänkt inbrott hade upptäckts. Nextjets morgonflygning till Kramfors och Stockholm ställdes in på grund av detta och efter misstänkt sabotage på den BAe ATP som skulle flyga. Hela Gällivare Lapland Airport är avstängd och fler flygningar kommer att ställas in under dagen.  

Det ska enligt P4 Norrbotten röra sig om ett inbrott i en hangar på flygplatsen där flygplanet, en BAe ATP, som skulle flyga Gällivare-Kramfors-Stockholm stod under natten och polisen misstänker nu sabotage och flygning ställdes in på grund av detta.

”Det finns omständigheter som gör att vi misstänker ett sabotage. Därför har vi valt att ställa in flyget. I övrigt får vi hänvisa till polisen eftersom det finns en pågående utredning”, säger Henning Lindberg, presskontakt vid Nextjet till Aftonbladet.

Från polisens sida har man inlett en förundersökning om flygplatssabotage, men man vill inte kommentera på vilket sätt som flygplanet har saboterats uppger Aftonbladet.

Flygtekniker ska under förmiddagen komma till Gällivare Lapland Airport och undersöka flygplanet.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.