Gällivare har öppnat för trafik igen

Gällivare_flygplats
Gällivare Lapland Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Efter sabotaget och inbrottet i en av Gällivare Lapland Airports hangarer där en BAe ATP från Nextjet stod är polisen färdig med sin undersökning och flygplatsen har återgått till det normala. Det saboterade flygplanet är dock inte i trafik.

Idag, den 31 oktober, har trafiken flutit på som normalt på Gällivare Lapland Airport efter att flygplatsen varit stängd för trafik sedan måndagsmorgonen då det upptäcktes ett sabotage på ett av Nextjets ATP:er och med det inbrott i hangar där flygplanet stod.

Polisen har sedan måndagsmorgonen genomfört undersökningar och har lagom till första flygningen för tisdagen klockan 06.00, gjort färdigt democh med det hävt avspärrningarna vilket gjort det möjligt att flyga till och från Gällivare igen.

Men det saboterade flygplanet är inte i trafik ännu då man enligt Nextjets marknadschef Henning Lindberg väntar på att flygtekniker kan undersöka det och konstatera det luftvärdigt. Detta har inte påverkat Nextjets flygningar hittils, men under tisdagskvällen har man ställt in en flygning till Gällivare, möjligtvis på grund av flygplansbrist.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.