easyJet köper delar av Air Berlins verksamhet på Tegelflygplatsen

Air_Berlin_Boeing_737-800
(Foto: Wikimedia Commons)

easyJet köper delar av Air Berlins verksamhet på Tegel flygplatsen i Berlin. Det innefattar både flygplan och slottar på Tegel. Kostnaden för kalaset uppges vara 40 miljoner euro.

easyJet har tillkännagivit att man kommer att överta 25 Airbus A320 flygplan från Air Berlin, som gjorde sin sista flygning i fredags. Dessutom kommer easyJet att ta över start- och landningsslottar på Tegel flygplatsen från Air Berlin. Detta innebär enligt bolaget att drygt 1 000 jobb kommer att erbjudas piloter och kabinpersonal från Air Berlin. easyJet kommer att flyga till och från Tegel med en komprimerad vintertidtabell för att till sommartidtabellen nästa år skruva upp antalet flygningar och linjer.

easyJet säger att köpet av Air Berlins Tegel verksamhet kommer att göra de till det ledande flygbolaget på Tegel och erbjuda destinationer både inom Tyskland och Europa.

Både easyJet och Lufthansa har en längre tid legat i förhandlingar med Air Berlin om ett övertagande av bolaget, och för ett par veckor sedan blev det klart att Lufthansa övertar stora delar av Air Berlins flygplansflotta och personal. Dessutom kommer Lufthansas dotterbolag Eurowings att starta många nya linjer från Berlin och Düsseldorf med start i början av nästa år, bland annat till Göteborg.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.