Nextjet måste informera om flygstopp

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340. (Foto: Wikimedia Commons)

Enligt Patent-och marknadsdomstolen måste Nextjet i sin marknadsföring informera sina resenärer om att de inte får flyga efter 17 november då deras flygtillstånd går ut. Detta är något som bolaget inte gjort och det är fortfarande osäkert om man kommer att flyga efter 17 november.

Det är efter en anmälan från Konsumentverket som Patent-och marknadsdomstolen nu kommit med en dom om att Nextjet måste meddela både i sin marknadsföring och vid köp av biljetter att bolaget inte har flygtillstånd efter 17 november.

Nextjet kan tvingas betala en halv miljon kronor i vite om man i sin marknadsföring påstår att flygningarna kommer att fortsätta och även en halv miljon kronor om biljetter säljs utan att det ”klart, tydligt och framträdande” informeras om att Nextjet just nu inte har tillstånd att genomföra flygningar efter 17 november.

Nextjet har sedan en tid tillbaka dragits med ekonomiska problem, och i slutet av augusti meddelade man att man säkrat en finansiering bland annat genom att sälja två av sin flygplan. Efter detta har Nextjet skickat in en ny ansökan om flygtillstånd efter 17 november till Transportstyrelsen, och man väntar fortfarande svar på om ansökan beviljas eller inte.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.