Nextjet har fått permanent flygtillstånd

se-ise_saab_340_nextjet_arn_02
Nextjet SAAB 340 och BAe ATP i bakgrunden. (Foto: Wikimedia Commons)

Transportstyrelsen har den 30 oktober 2017 utfärdat en permanent operativ licens för Nextjet, vilket innebär att bolaget som planerat kan fortsätta bedriva trafik efter den 17 november, vilket tidigare har varit osäkert.

Anledningen till att den operativa licensen hotades bli indragen efter 17 november var de ekonomiska problem som Nextjet hade, men nu har bolaget löst detta och Transportstyrelsen har godkänt bolaget för fortsatt flygning.

En viktig del av de åtgärder som genomförts för att återfå en permanent operativ licens är en nyemission, där fyra ägare vardera tillfört bolaget tio miljoner kronor i aktiekapital. Två av ägarna är åländska, Air Åland och Alandia Air, och två österbottniska, Solving och Herrfors. Dessutom pågår enligt Nextjet en flygplansförsäljning som ska inbringa ytterligare 70 miljoner kronor i kassan.

”Vi har gjort precis det vi sade att vi skulle göra, och myndigheten har bekräftat det genom att utfärda en permanent licens. Med ägarbasen och ekonomin säkrade kan vi nu ha fullt fokus på att utveckla Nextjets trafik”, säger VD Magnus Ivarsson.

Bokningsingången för Nextjet har trots osäkerheten kring tillstånden hållit i sig och stödet i marknaden har varit stort, vilket ger goda utsikter för en stark avslutning på året skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Med de nya ägarna tillförs inte bara kapital, utan även ny viktig kompetens. Det finns ett uppenbart behov av ett flygbolag som arbetar som Nextjet, och med den nya ägarbasen har vi utmärkta förutsättningar att framöver bli en allt starkare aktör på den nordiska flygmarknaden”, säger Magnus Ivarsson.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.