Aegean förstärker Aten-hubben med 11 nya destinationer

Olympic_Air_Dash_8-Q400_landing_at_Corfu_International_Airport
Olympic Air, Aegeans dotterbolag, Bombardier Dash 8 Q400. (Foto: Wikimedia Commons)

Grekiska Aegean Airlines gör nu en storsatsning på sin Aten-hubb och kommer med 18 nya linjer från hela Grekland nästa år.

Aegean är Greklands största flygbolag, och nu blir man ännu större när bolaget adderar 700 000 nya säten under 2018 och samtidigt startar 18 nya linjer till och från Grekland. Från Aten startar man flest linjer, totalt 11 stycken, som med det ska stärka bolagets hubb ytterligare, som idag feedar in passagerare främst från den grekiska övärlden till bolagets övriga linjer till Europa. I ett pressmeddelande från Aegean skriver man att strategin för 2018 är att stärka hubben i Aten vilket kommer att gynna både den grekiska huvudstaden, men även för andra regioner i landet.

De nya linjer från Aten kommer att flygas till Turin, Palermo, Bologna och Lamezia Terme i Italien, Malaga i Spanien, Basel i Schweiz, Zagreb och Zadar i Kroatien, Vilnius i Litauen, Cluj-Napoca i Rumänien och Skopje i Makedonien. Linjerna ska främst flygas med Aegeans Airbus A320 flygplan, men vid vissa tillfällen det mindre turbopropflygplanet Bombardier Dash 8 Q400 som flygs av dotterbolaget Olympic Air.

De övriga sju nya linjerna som Aegean startar under nästa år går bland annat från Corfu till Moskva och Rhodos till franska Lyon.

Annonser

En reaktion till “Aegean förstärker Aten-hubben med 11 nya destinationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s