Grekland populärt resmål från Danmark

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det går fortsatt trögt för Turkiet som semesterdestination och de som vill resa på semester letar andra destinationer. I Danmark har Grekland vunnit på oron i Turkiet och med kapacitetsökningar på befintliga linjer och tre helt nya linjer skruvar flygbolagen upp utbudet rejält.

Det grekiska flygbolaget Aegean Airlines ökar kapaciteten till Köpenhamn från och med nästa sommar flyger bolaget fem gånger i veckan istället för fyra som man gjort under sommaren i år. Detta motsvarar en kapacitetsökning på 25 procent och 344 extra stolar per vecka då Aegean flyger med Airbus A320 som tar 172 passagerare. Aegean gör i övrigt en storsatsning på sina hubb i Aten med totalt elva nya destinationer nästa år.

De nya linjerna till Grekland kommer att flygas från Jylland. Det är tre nya linjer som går från Aalborg samt Billund till den grekiska huvudstaden Aten. De nya linjerna kommer att börja flygas i maj nästa år av Primera Air från Aalborg samt Billund och Ryanair från Billund.

”Den nya linjen öppnar upp för nya typer av semestrar för danskarna. De kan kombinera både en historisk citysemester och shopping med tid på stranden eller exotisk ö. Det är ett unikt sätt att spendera semestern på och vi är glada att kunna erbjuda detta från Aalborg Airport”, säger Søren Svendsen CEO Aalborg Airport.

Aten ska trafikeras en gång i veckan på alla linjerna med Boeing 737-800 samt den mindre Boeing 737-700. Från Aalborg och Billund blir det avgångar på torsdagar med Primera Air och Ryanair kommer att flyga Billund-Aten på tisdagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.