SAS börjar flyga Skellefteå-Malaga

LN-RGN_A320NEO_SAS_(34834451064)
SAS Airbus A320neo. (Foto: Wikmedia Commons).

SAS fortsätter på temat att starta nya flyglinjer utanför hubbarna Oslo, Stockholm och Köpenhamn. Efter Aarhus-expansionen kommer nu en ny linje från Skellefteå direkt till den nya Malaga-basen med start 16 juni nästa år.

SAS kommer att flyga till och från Malaga på tisdagar och lördagar, med start den 16 juni med två avgångar i veckan, på tisdagar och lördagar. Flygningarna kommer att ske med nya Airbus A320neo med plats för 180 passagerare.

”Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra kunders önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. Vi fortsätter även i år att satsa på Spanien, där antalet resenärer till Malaga bara ökar, och vi gläds nu åt att öppna en direktlinje dit även från Skellefteå”, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige.

Linjen är den senaste som tillkommer efter att SAS bestämt att basera personal och flygplan i Malaga, och tidigare har man annonserat en ny linje Malaga-Helsingfors. Från Malaga flyger idag SAS till Bergen, Köpenhamn, Helsingfors (start 4 november), Oslo, Stavanger, Stockholm, Aarhus och Kristiansand.

”SAS etablering av en ny reguljär linje ut i Europa skapar nya förutsättningar för vår regions tillgänglighet. Den utveckling vi haft och Skellefteås optimala geografiska läge skapar gynnsamma förhållanden för nya linjer. Skellefteås placering på mitt på Norrlandskusten innebär att upptagningsområdet för den nya linjen sträcker sig från Luleå ner till Umeå och dessutom fångar upp passagerare från inlandet”, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Tidtabell

Skellefteå-Malaga: 19.30-00.15+1 tisdagar och lördagar

Malaga-Skellefteå: 13.50-18.40 tisdagar och lördagar

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.