SAS 2018: Sex nya destinationer & 27 nya linjer

SASFLYGOSL
(Foto: Wikimedia Commons)

SAS fortsätter att bredda och utöka sitt utbud till och från Skandinavien och öppnar under sommaren 2018 bland annat 27 nya direktlinjer och börjar flyga till 6 nya destinationer. Verona, Sarajevo, Genoa, Toulon, Beirut och inrikes till Örnsköldsvik vilket flyg24nyheter rapporterat om tidigare. Även Malmö får en ny linje till Malaga. 

Satsningen på destinationer i södra Europa fortsätter, med bland annat fortsatta ökningar på Portugal, Spanien, Kroatien och Italien. Malaga får även nya direktlinjer från Malmö och Skellefteå. Totalt ökar SAS sitt utbud med över 110 000 flygstolar från Skandinavien till Kroatien, Portugal, Italien och Spanien och öppnar fem nya direktlinjer från Skandinavien, samt Örnsköldsvik-Stockholm inrikes.

Några av nyheterna från Sverige är nya direktlinjer till Verona, Gazipasa och Birmingham, samt fler avgångar till Palma, Lissabon, Malaga och Rom. Dessutom tillkommer en helt ny linje från Malmö till Malaga som ska flygas upp till tre gånger i veckan, som helhet ska linjen trafikeras från mars till november med skiftande antal avgångar per vecka. Från Swedavias sida är man nöjda med Malmö-Malaga då det pågår en särskild satsning på Malmö Airports tillväxt. Det innebär bland annat ett ökat fokus på samverkan i Skåne-regionen och ett offensivt incentiveprogram för flygbolagen i syfte att öka flygtillgängligheten till och från Malmö.

”Vi är mycket glada över den satsning som SAS nu gör på Malmö Airport, där den reguljära utrikestrafiken fortsätter att växa. De tre nya direktlinjerna är ett tydligt resultat av våra gemensamma insatser tillsammans med Tourism in Skåne för att visa på potentialen som finns i regionen”, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Förutom nya direktlinjer ökar SAS även antalet flygstolar till Portugal, Spanien, Kroatien och Italien.  Portugals huvudstad Lissabon ökar till 3 avgångar i veckan från Stockholm och en ny direktlinje från Köpenhamn. En destination som SAS flög till redan 1959 återkommer också i sommarprogrammet 2018, Beirut. Till Beirut ska SAS flyga en gång i veckan från Köpenhamn. SAS ökar även upp antalet avgångar till Rom från sex till nio avgångar i veckan från Stockholm.

”SAS fortsätter att stärka sitt erbjudande till fritidsdestinationer under sommarhalvåret. Förutom en rad spännande nyheter så vi ökar vi även närvaron på våra mest populära destinationer. Vi stärker vårt ombordkoncept med en ny kabin, ny mat och dryck. Samtidigt jobbar vi vidare med att skapa ett hållbart resande, bland annat i form av satsningar på biobränsle och 30 helt nya flyg med upp till 18 procent lägre bränsleförbrukning och utsläpp. Vi ser fram emot att hälsa våra resenärer varmt välkomna ombord”, säger Rickard Gustafsson.

Övriga nyheter i sommarprogrammet 2018: Nya linjer, Köpenhamn-Genoa, Köpenhamn-Sarajevo och Köpenhamn-Toulon som är beläget mellan Nice och Marseille. 60 000 fler flygstolar till Kroatien, SAS flyger till Pula, Split och Dubrovnik.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.