Eurowings expanderar från Tyskland, nya linjer till Sverige

D-AIZV_-_Eurowings_-_Airbus_A320_(31927001150).jpg
Eurowings Airbus A320. FOTO: Wikimedia Commons.

I svallvågorna av Air Berlins nedläggning expanderar Lufthansa-dotterbolaget Eurowings på Air Berlins marknader, bland annat med 36 nya linjer från Tyskland som Air Berlin idag flyger. Två linjer går till Sverige.

Det blir två nya linjer till Sverige när Eurowings tar över delar av Air Berlins linjer, linjerna till Sverige kommer att gå från Berlin till Stockholm och Göteborg med start 15 januari 2018. De ska flygas dagligen med undantag för torsdagar till Stockholm och onsdagar till Göteborg då det inte blir någon flygning.

Eurowings kommer även att starta nya linjer till Köpenhamn från Berlin och Düsseldorf med en daglig avgång från Berlin och tre dagliga avgångar från Düsseldorf. Dessa linjer kommer också att starta i januari nästa år. Linjen Köpenhamn-Düsseldorf kommer att flygas med Bombardier Dash 8 Q400 som Eurowings inte har i sin flotta idag, dock har Air Berlin 20 stycken och enligt routesonline är det just Air Berlins Dash 8 Q400 som ska flyga på de nya linjer som Eurowings startar som ska flygas med turbopropflygplanet.

Linjerna till Sverige kommer att flygas med Airbus A320 från både Eurowings och Air Berlin.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.