Air Berlin slutar att flyga i oktober

Air_Berlin_D-ALSB_-_Flickr_-_Axel_Schwenke
Air Berlin Airbus A321. FOTO: Wikimedia Commons.

Krisdrabbade Air Berlin kom under måndagen med besked att bolaget slutar med alla flygningar senast 28 oktober. Det är fortfarande oklart vem som ska ta över bolaget, både Lufthansa och easyJet förhandlar med Air Berlin.

I går rapporterade flyg24nyheter om att över 1 400 jobb riskerar att försvinna hos Air Berlin innan oktober är slut, men nu kommer nya besked, vilket innebär att hela bolaget stängs ner senast 28 oktober.

På torsdag kommer förhandlingar mellan Lufthansa, easyJet och Air Berlin att vara klara uppger Reuters, och därefter ska Air Berlin i steg stänga ner sin verksamhet. Dock har easyJets chanser till ett förvärv minskat sedan man minskat sitt bud. Sedan 15 oktober har bolaget slutat med de flesta långlinjer, och nu stängs alltså även kortlinjerna inom Europa ner. Air Berlin flyger till Göteborg och Stockholm från Berlin, men har tidigare även flugit från Düsseldorf till Stockholm. Air Berlin flyger även till Köpenhamn från både Berlin och Düsseldorf.

De som kommer vinnande ur förhandlingarna om att ta över Air Berlin kommer dock att få leta flygplan själva då alla flygplan i Air Berlins flotta idag är leased vilket innebär att de kommer att återgå till utlånarna innan månadens slut.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.